ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ Limited Edition Wild Ferment

Κατηγορία & Προέλευση

Οίνος ερυθρός ξηρός, Π.Γ.Ε. Αχαΐα

Ποικιλιακή Σύνθεση

Για την εσοδεία του 2018 επιλέχθησαν οι ακόλουθες ποικιλίες: Μαυροδάφνη 41%, Cabernet Sauvignon 27%, Merlot 20%, Cabernet Franc 12%.

Αμπελώνας

Ιδιόκτητος αμπελώνας στη θέση Άμπελος στα Καλάβρυτα. Ο αμπελώνας, έκτασης 10 εκταρίων, διανύει τη 3η δεκαετία ζωής του, δίνει αποδόσεις περίπου στα 450 κιλά ανά στρέμμα. O τρύγος σε επιλογή των ερυθρών ποικιλιών πραγματοποιείται μέσα με τέλη Οκτώβρη.

Οινοποίιηση

Τα σταφύλια, μετά την επιλεκτική παραλαβή τους, υπόκεινται σε προσεκτικό εκραγισμό και οδηγούνται σε πρώτης χρήσης, ανοιχτά από το ένα άκρο, δρύινα, γαλλικά βαρέλια των 225lt.  Εκεί παραμένουν μέχρι το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, η οποία πραγματοποιείται αυθόρμητα από τις φυσικές ζύμες του σταφυλιού. Με το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης, η οποία διαρκεί 3-4 εβδομάδες, το κρασί παραμένει στα ίδια βαρέλια για μηλογαλακτική ζύμωση και περεταίρω παλαίωση 24 μηνών. Ακολουθεί εμφιάλωση και παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 2 χρόνια. Ο οίνος δεν υφίσταται κατεργασία ψύξης και φιλτραρίσματος προς όφελος της γευστικής του αυθεντικότητας.

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ ερυθρό χρώμα με ζωηρές ιώδεις ανταύγειες. Αρωματικά διακρίνονται χαρακτήρες πράσινης πιπεριάς, μαύρων φρούτων, πικρής σοκολάτας και δέρματος με ήπιες νότες ξύλου. Πληθωρικό και ζεστό στο στόμα  με έντονες τανίνες και οξύτητα που του προσδίδει ικανότητα μακράς παλαίωσης. Στο τελείωμα ακολουθεί έντονη επίγευση δάφνης και αποξηραμένων καρπών.

Αρμονία

Ψητό κρέας, κυνήγι, ώριμα κίτρινα τυριά.

Όλες οι Κατηγορίες Οίνων