Οι Άνθρωποι

Το Κτήμα, ως ολοκληρωμένη οντότητα καλλιέργειας και παραγωγής, στηρίζεται σε ανθρώπους με αγάπη για τον τόπο και πάθος για το αμπέλι και το κρασί. Ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και μεράκι για τη δουλειά τους, που επιλέχθηκαν προσεκτικά από τους πρωτοπόρους ιδρυτές Γιάννη και Θόδωρο Αναστασίου και μοιράζονται μαζί τους το όραμα της αναβίωσης του ιστορικού αμπελώνα.

Οι καλλιεργητές, οι οινολόγοι και τα στελέχη του κτήματος συνθέτουν μια σύγχρονη και δυναμική ομάδα που εμπνέεται από τις αυθεντικές αξίες της οινοποίησης. Η συλλογική αυτή προσπάθεια στηρίζεται στην κοινή πεποίθηση ότι η δημιουργία ξεχωριστών κρασιών ξεκινά από τον σεβασμό στο περιβάλλον, τη φροντίδα της γης και τη διατήρηση της πολύτιμης φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οραματιστές, Ιδρυτές, Πρωτοστάτες

Γιάννης και Θεόδωρος Αναστασίου

Δύο αδέλφια που ενώ ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες, καθώς ο πρώτος σπούδασε Οινολογία στη Γερμανία και ο δεύτερος Οικονομικά στην Αθήνα, ένωσαν τις γνώσεις και την αγάπη για τον τόπο τους και το κρασί. Με όραμα, προσωπική δουλειά και συστηματική προσπάθεια κατόρθωσαν να συνδυάσουν την αξία μιας μοναδικής κληρονομιάς με την αναζήτηση του νέου και ξεχωριστού στην οινοποιία της χώρας.

Στέλιος Τσίρης και η ομάδα των αμπελουργών και οινολόγων

Ο Στέλιος Τσίρης, οινολόγος με πολυετή πείρα, αλλά πάντα πρωτοπόρος, μετουσιώνει το όραμα σε έργο.

Με άμεση συνεργάτη του την οινολόγο Ευαγγελία Αμανατίδη και μια ομάδα έμπειρων αμπελουργών και βοηθών οινολόγων εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή απόδοση της γης και των αμπελώνων, δημιουργώντας ποιοτικούς οίνους με ταυτότητα και προσωπικότητα.