Μέγα Σπήλαιο Wild Ferment

Κατηγορία & Προέλευση

Οίνος Ερυθρός Ξηρός, ΠΓΕ Αχαΐα

Ποικιλιακή Σύνθεση

Επιλογή από τις ερυθρές ποικιλίες του Κτήματος

Αμπελώνας

• Τοποθεσία: Ιστορικό αμπελοτόπι Μεγάλου Σπηλαίου
• Υψόμετρο: 780-880 m
• Καλλιέργεια: Οργανική
• Έδαφος: Άργιλος ,άμμος & χαλίκι
• Παραγωγή: 4tn /ha
• Διαμόρφωση: αμφίπλευρο cordon
• Πυκνότητα φύτευσης: 4100 φυτά /ha
• Τρύγος : τέλη Οκτώβρη-αρχές Νοέμβρη

Οινοποίιηση

Τα σταφύλια μετά την παραλαβή εκραγίζονται μερικώς, και οδηγούνται σε καινούργια ανοιχτά βαρέλια. Εκεί παραμένουν μέχρι το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, η οποία πραγματοποιείται αυθόρμητα από τις φυσικές ζύμες του σταφυλιού. Με το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης, η οποία διαρκεί 3-4 εβδομάδες, το κρασί παραμένει στα ίδια βαρέλια για μηλογαλακτική ζύμωση και περεταίρω παλαίωση 24 μηνών. Ακολουθεί εμφιάλωση και παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 2 χρόνια. Ο οίνος δεν υφίσταται κατεργασίες σταθεροποίησης και φιλτραρίσματος προς όφελος της γευστικής του ποιότητας

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα και μύτη που συνδυάζει τους χαρακτήρες των μαύρων φρούτων, μαζί με φυτικότητα πράσινης πιπεριάς, μέντα και πικάντικα μπαχάρια. Η μακρά παραμονή στο βαρέλι αφήνει νότες βανίλιας και καβουρντισμένων ξηρών καρπών, ενώ υπάρχουν και νύξεις καπνού. Πληθωρικό, γεμάτο και δομημένο στο στόμα με δυνατές τανίνες, οξύτητα και πυκνό φρούτο που του χαρίζουν πολυπλοκότητα και μακρά επίγευση.

Παλαίωση

Επιδέχεται πολυετή παλαίωση.

Αρμονία

Συνοδεύει ψητό κρέας, σιγομαγειρεμένο κυνήγι, και ώριμα πικάντικα τυριά.

Όλες οι Κατηγορίες Οίνων