Οίνοι Μέγα Σπήλαιο Varietals

Μέγα Σπήλαιο Μαλαγουζιά

Η Μαλαγουζιά του Μεγάλου Σπηλαίου που καλλιεργείται στον αμπελώνα της Τράπεζας και της Βρόσθενας, δίνει ένα ευχάριστο λευκό κρασί που αρωματικά χαρακτηρίζεται από βερίκοκο, άγουρο νεκταρίνι, λευκά άνθη τροπικά φρούτα και μία φυτική αίσθηση με νότες βασιλικού. Ανάλαφρο στο στόμα, με διακριτική οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.

Μέγα Σπήλαιο Sauvignon Blanc

Σε αμπελώνα με υψόμετρο που πλησιάζει τα 1000 μέτρα στην επαρχία Καλαβρύτων, το Sauvignon Blanc δίνει μια ιδιαίτερη έκφραση. Οι πράσινες νότες βοτάνων και σπαραγγιών, συμπληρώνονται αρμονικά από αυτές των πυρήνοκαρπων και των εξωτικών φρούτων.
Πρόκειται για ένα γαστρονομικό κρασί, όπου στο στόμα εμφανίζεται έντονο με τονισμένη οξύτητα και δομή.

Μέγα Σπήλαιο Βιδιανό Αηδάνι

Η χαρισματική ποικιλία Βιδιανό, συναντά το ντελικάτο Αηδάνι και μεγαλώνουν αρμονικά στον ορεινό αμπελώνα της Αιγιάλειας. Οι δύο ποικιλίες ενώνονται και δίνουν ένα κομψό κρασί με ελκυστική μύτη και έντονα αρώματα φρούτων όπως πεπόνι και βερίκοκο , αρμπαρόριζας, και με νύξεις ορυκτότητας. Έχει καλό όγκο και τονισμένη οξύτητα.

Μέγα Σπήλαιο Ασύρτικο

Το Ασύρτικο, που καλλιεργείται σε ορεινούς αμπελώνες της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων δίνει ένα κρασί με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων και αποξηραμένων βοτάνων τα οποία πλαισιώνονται από νότες ορυκτότητας. Πρόκειται για ένα κρασί πληθωρικό στο στόμα με χαρακτηριστική οξύτητα και μακρά επίγευση.

Μέγα Σπήλαιο Pinot Noir

Οι δροσεροί αμπελώνες της ορεινής Αιγιάλειας, στα 1000 μέτρα υψόμετρο, δίνουν ένα Pinot Noir κομψό και τυπικό. Αρωματικά είναι φινετσάτο, με έντονο χαρακτήρα κόκκινων φρούτων, συνδυασμένο με δυόσμο, και νότες βρεγμένου δάσους και καφέ. Στο στόμα ξεχωρίζει η οξύτητά του και οι λεπτόκοκκες τανίνες.

Μέγα Σπήλαιο Μοσχάτο

Το Μοσχάτο του Μεγάλου Σπηλαίου, καλλιεργείται στο οροπέδιο της Τράπεζας και πρόκειται για ένα ιδιαίτερο αρωματικό & φρέσκο κρασί.
Ο αμπελώνας σε ήπιο μικροκλίμα και υψόμετρο 850 μέτρα, δίνει ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα λουλουδιών, βοτάνων και τροπικών φρούτων. Πρόκειται για ένα κρασί ξεδιψαστικό, με τραγανή οξύτητα και αρωματική επίγευση, ιδανικό για όλες τις ώρες!

Μέγα Σπήλαιο Μαύρο Καλαβρυτινό Merlot

Η διεθνής ποικιλία Merlot, συνοινοποιείται με την σπάνια γηγενή ποικιλία Μαύρο Καλαβρυτινό και δίνει έναν ερυθρό οίνο με συμπύκνωση και φινέτσα. Καθαρή μύτη με μαύρα φρούτα, μπαχάρια σε φόντο βανίλιας και γραφίτη. Πρόκειται για ένα φρέσκο ερυθρό κρασί, με στόμα πυκνό και ευγενικό χωρίς κόγχες, το οποίο γίνεται ένα αρμονικό ταίριασμα για όλες τις εποχές του χρόνου.