Οίνοι Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Ασύρτικο - Λαγόρθι

Στον ιστορικό αμπελώνα του Μεγάλου Σπηλαίου η δημοφιλής ποικιλία Ασύρτικο, συναντά τη σπάνια γηγενή ποικιλία Λαγόρθι και δημιουργούν ένα ξεχωριστό κρασί, που διακρίνεται για τον χαρακτήρα του. Αρώματα καβουρδισμένων καρπών, μπλέκονται αρμονικά με μαρμελάδες κίτρινων φρούτων και βότανα διατηρώντας έτσι την αίσθηση της φρεσκάδας και της φινέτσας. Ζυμώνει και ωριμάζει με τις οινολάσπες του σε καινούργια δρύινα βαρέλια, ενώ μετά την εμφιάλωση η παραμονή στη φιάλη για 2 έτη του χαρίζουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και πολυπλοκότητα. Ένα κομψό λευκό κρασί με δυναμική παλαίωσης.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Μαυροδάφνη - Μαύρο Καλαβρυτινό

Στον ιστορικό αμπελώνα του Μεγάλου Σπηλαίου, που ξεχωρίζει για το μοναδικό μικροκλίμα του και δίνει την ταυτότητά του σε δύο ξεχωριστές γηγενείς ποικιλίες, τη Μαυροδάφνη και το Μαύρο Καλαβρυτινό. Το πάντρεμα των ποικιλιών αυτών μέσα από μία διαδικασία ωρίμασης σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, δίνουν έναν φινετσάτο ερυθρό οίνο, κομψό με μεγάλη συμπύκνωση, πολυπλοκότητα και δυναμικό παλαίωσης. Ένα από τα πλέον εμβληματικά κρασιά της γκάμας των οίνων μας.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Syrah

To ιδιαίτερο terroir και το μεγάλο υψόμετρο του αμπελώνα του Μεγάλου Σπηλαίου ευνοούν την καλλιέργεια της γαλλικής ποικιλίας και δίνουν ένα Syrah τυπικό και φινέτσο. Πικάντικες και πιπεράτες νότες, μούρα, αποξηραμένα άνθη και νύξεις καπνού και σοκολάτας, δημιουργούν ένα πολύπλοκο, αρωματικά και γευστικά, οίνο με μακρά επίγευση.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Cabernet Sauvignon

Μέσα στο ιδιαίτερο terroir του αμπελώνα του Μεγάλου Σπηλαίου, το χαμηλής στρεμματικής απόδοσης αμπελοτόπι του Cabernet Sauvignon, δίνει οίνους με συμπυκνωμένο φρούτο που εξελίσσονται υπέροχα μέσα στον χρόνο. Ένα Cabernet με προσωπικότητα και πολυπλοκότητα, όγκο και δύναμη μεγάλης διάρκειας, με μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.