Οινοτουρισμός

Ζήστε μια ολοκληρωμένη οινική εμπειρία
στο Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Απομακρυσμένο & Φιλόξενο

Μέγα Σπήλαιο. Ένα όνομα που ταξιδεύει στο χρόνο και ένα τοπίο που κόβει την ανάσα. Ψηλά βουνά, αιωνόβια δάση, και πλαγιές κατάφυτες με αμπέλια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από απότομους γκρεμούς και βαθιά φαράγγια. Εδώ, στην καρδιά του Χελμού, στον ευλογημένο τόπο του ιστορικού μοναστηριακού αμπελώνα, συναντιόνται οι θρύλοι, οι παραδόσεις και οι οινικές ιστορίες που περνούν από γενιά σε γενιά.

Σήμερα, το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο συνεχίζει να τιμά τη μεγάλη αυτή αμπελουργική κληρονομιά, δημιουργώντας ξεχωριστά κρασιά με έντονη προσωπικότητα που εκφράζουν το χαρισματικό terroir και το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής.

Με ανοιχτές τις πόρτες σε οινόφιλους, περιηγητές και απλούς ταξιδιώτες, το Κτήμα διαθέτει σύγχρονες υποδομές φιλοξενίας και προσφέρει προγράμματα γευσιγνωσίας σχεδιασμένα από την ομάδα μας. Από μια χαλαρή βόλτα ανάμεσα στα αμπέλια δοκιμάζοντας επιλεγμένες ετικέτες από τοπικές ποικιλίες, έως ένα ολοκληρωμένο γευστικό ταξίδι εμπλουτισμένο με δράσεις, επισκέψεις και εξορμήσεις, οι φίλοι του κρασιού έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία οινικού πολιτισμού σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Προγράμματα Γευσιγνωσίας

#MegaSpileoEstateWineRoots

#1 Mega Spileo “Roots”

Γνωριμία με το Κτήμα και τα κρασιά του. Ένα πρόγραμμα για κάθε επισκέπτη. Ξενάγηση μέσα στον ιστορικό αμπελώνα και το ανακαινισμένο κελάρι και γευσιγνωσία οίνων στη μεγάλη αίθουσα του κτήματος ή τη βεράντα.

Γευσιγνωσία 4 Ετικετών

Μέγα Σπήλαιο Μοσχάτο
Μέγα Σπήλαιο Sauvignon Blanc
Μέγα Σπήλαιο Rose
Μέγα Σπήλαιο Μαύρο Καλαβρυτινό – Merlot

#2 Mega Spileo “Experience”

Ένα πρόγραμμα γεμάτο εμπειρία για τους επισκέπτες, αλλά και τους οινόφιλους που αναζητούν κάτι ξεχωριστό. Μάθετε την ιστορία, εξερευνήστε τη φύση, το Κτήμα, τον Αμπελώνα και το Μετόχι και ζήστε μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας.

Γευσιγνωσία 5 Ετικετών

Μέγα Σπήλαιο Μαλαγουζιά
Μέγα Σπήλαιο Cuvee III Λευκό
Μέγα Σπήλαιο Rose
Μέγα Σπήλαιο Cuvee III Ερυθρό
Μέγα Σπήλαιο Pinot Noir

#3 Mega Spileo “Premium”

Ένα πρόγραμμα για τους λάτρεις του οίνου και όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το χαρακτήρα που δίνει ο τόπος στα κρασιά μας.

Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από μία ξεχωριστή ξενάγηση στο Κτήμα, τον Αμπελώνα με το χαρισματικό έδαφος και το Μετόχι. Στην κεντρική σάλα με το μοναστηριακό τραπέζι ή τη βεράντα, με τη μαγευτική θέα, ακολουθεί η γευσιγνωσία επιλεγμένων οίνων από τα χαρισματικά αμπελοτόπια που περιβάλουν το Κτήμα.

Γευσιγνωσία 6 Ετικετών 

Μέγα Σπήλαιο Cuvee III Λευκό
Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Ασύρτικο – Λαγόρθι
Μέγα Σπήλαιο Cuvee III Ερυθρό
Μέγα Σπήλαιο Pinot Noir
Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Μαυροδάφνη – Μαύρο Καλαβρυτινό
Mega Spileo Mystic Sparkling Wine – new

Eιδικά Προγράμματα Γευσιγνωσίας Mega Spileo Estate Wine Roots

Το κτήμα σάς προσφέρει τη δυνατότητα να σχεδιάσετε μαζί με την ομάδα μας το δικό σας μοναδικό Πρόγραμμα Εμπειρίας.

Επιλέξτε τις δράσεις, τους χώρους, τις διαδρομές, τους οίνους και τις γεύσεις που σας ταιριάζουν, και δημιουργείστε μαζί μας κάτι μοναδικό.

Το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει και φιλοξενία στο Wine Hotel Amario Suites.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας.

Πριν από κάθε επίσκεψη καλό είναι να κάνετε την κράτηση σας.

Το Κτήμα μας είναι ανοικτό Τετάρτη έως Κυριακή 10:00 – 16:00

emailestate@megaspileo.gr

mob: +30 6972 777328 – tel: +30 26910 71555

Αmario Suites Hotel

Exclusive Experience Taste Hospitality 

Exclusive προγράμματα περιλαμβάνουν επίσης δυνατότητα φιλοξενίας στο Αmario Suites Hotel του Αιγίου, ένα κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό πέντε αστέρων που προσφέρει premium wine experiences στους επισκέπτες και φίλους του Κτήματος.

Η οινογαστρονομική σας εμπειρία θα συνεχιστεί και θα συμπληρωθεί με ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα χαλάρωσης και εξορμήσεων στη φύση και σε σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που θα σας μείνει αξέχαστο.