Μέγα Σπήλαιο Orange Wine​

Κατηγορία & Προέλευση

Οίνος orange, ΠΓΕ Αχαΐα

Ποικιλιακή Σύνθεση

50% Ροδίτης – 50% Ασύρτικο

Αμπελώνας

Ορεινά αμπελοτόπια (800-900μ.) γύρω από τον αμπελώνα του Μεγάλου Σπηλαίου. Τρύγος πραγματοποιείται το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη

Οινοποίιηση

Τα σταφύλια εκραγίζονται και προσεκτικά οδηγούνται σε καινούργια ανοιχτά, δρύινα βαρέλια 400lt για αλκοολική ζύμωση, παρουσία των στέμφυλων. Μετά το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης ο οίνος εκροής απομακρύνεται από τα στερεά του σταφυλιού, τα βαρέλια κλείνονται και ο οίνος επιστρέφει σε αυτά για παλαίωση. Εκεί παραμένει για 16 μήνες όπου ολοκληρώνεται η μηλογαλακτική ζύμωση και το κρασί ωριμάζει και εξελίσσεται φυσικά. Κατόπιν, μεταγγίζεται προσεκτικά και εμφιαλώνεται χωρίς παρεμβάσεις .Παραμένει για τουλάχιστον τρία χρόνια στη φιάλη ώστε να “μαλακώσει” και να αναπτύξει την πολυπλοκότητα του.

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα. Στη μύτη διακρίνονται λευκά αποξηραμένα λουλούδια & βότανα, μπαχάρια, με ορυκτές και καβουρδισμένες νύξεις. Στο στόμα φινετσάτο και πολύπλοκο με στρογγυλεμένες τανίνες και οξύτητα που δημιουργούν πολυπλοκότητα.

Παλαίωση

Επιδέχεται παλαίωση.

Αρμονία

Συνοδεύει ψητά μανιτάρια, λιπαρά ψάρια, κρέατα με κρεμώδεις ή λευκές σάλτσες και πλούσια ώριμα τυριά.

Προτείνεται προσεκτική μετάγγιση σε καράφα λίγο πριν το σερβίρισμα, για πληρέστερη απόλαυση και αποφυγή του ιζήματος.

*Πρόκειται για φυσικό οίνο που έχει παραχθεί χωρίς καμία προσθήκη ούτε φιλτράρισμα καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής του.

Όλες οι Κατηγορίες Οίνων